Mixed Reality realizat de SIMAVI

În perioada 18 – 20 mai 2022, Software Imagination & Vision (SIMAVI) participă, în calitate de expozant, la cel mai mare eveniment expozițional din domeniul industriei de apărare din zona Europei Centrale și de Sud, care va fi organizat la Romaero, în București.

Expoziția internatională dedicată industriei aeronautice, apărarii, securității naționale și securității private – Black Sea Defense and Aerospace (BSDA), are loc o data la doi ani începând cu anul 2007 și este unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul industriei de apărare la nivel mondial.

La eveniment vor participa expozanți din întreaga lume, care vor prezenta echipamente și autovehicule utilizate în scopul apărarii terestre, aeriene și maritime. Totodata, vor fi expuse și echipamente și servicii conexe industriei de apărare.

Integratorul român de software SIMAVI participă cu soluții moderne de training pentru specialiștii în apărare, bazate pe tehnologiile momentului: Realitate Virtuală (VR), Realitate Augmentată (AR) și 3D.

 

Soluțiile SIMAVI pot fi testate la standul C6709, în interiorul complexului ROMAERO.

Programul pentru vizitatorii business și guvernamentali:

Miercuri, 18 mai: 12:00 - 17:00

Joi, 19 mai: 10:00 - 17:00

Vineri, 20 mai: 10:00 - 15:00

Programul pentru vizitatori:

Vineri, 20 mai: 10:00 - 15:00

Accesul copiilor sub 16 ani nu este permis.

 

Proiecte eLearning pentru Europa

Dezvoltăm eLearning cu mare pasiune. Nu e nimic mai important decât să sprijinim educația – în fond, aceasta are un impact direct asupra bunăstarii și inteligenței națiunilor peste ani”, spune Alexandru Coșbuc-Ionescu, vicepreședinte și director al Diviziei Comerciale SIMAVI.

„Even the military can benefit from efficient and modern eLearning training. In this field, more than anywhere else, training and competence save lives and are a competitive advantage on the battlefield.

Avem contracte-cadru în derulare cu Comisia Europeană, Parlamentul European și Agențiile Europene, cărora le furnizăm cursuri și servicii de dezvoltare eLearning.

Suntem convinși și încercăm să ne convingem clienții că viitorul va aparține, cel puțin în învățământul tehnic și militar, realității virtuale sau augmentate. Cursanții pot vedea acum ceea ce era de nevăzut. Ca un argument în sprijinul pledoariei noastre, Pentagonul tocmai a investit 2 miliarde de USD în aceste tehnologii, demonstrând viabilitatea soluțiilor pentru activitățile zilnice de training profesional.”

 

Tehnologiile VR și AR dezvoltate în proiectul european ISOLA, pe care le veți vedea la BSDA 2022

Proiectul european de cercetare, dezvoltare și inovare ISOLA, în care SIMAVI este partener, combină tehnologii de ultimă generație cu soluții inovative pentru a sprijini ofițerii de securitate al navelor mari de croazieră și echipajul – mai ales în ceea ce privește planurile de urgență în situații extreme.

Pentru ISOLA, SIMAVI dezvoltă o aplicație de Realitate Augmentată care asistă ofițerul de securitate la bordul navei de croazieră. Interfețele bazate pe AR vor oferi o imagine a situației mult îmbunătățită cu ajutorul afișajelor heads-up. Afișajele vor permite membrilor echipajului care se deplasează pe navă să vadă cele mai importante informații din zona de comandă și control fără să fie nevoiți să revină la birou pentru a accesa ecranul.

Compania română de software va livra și aplicația mobilă care comunică pasagerilor în situații extreme care sunt planurile de siguranță.

Mai mult, bazându-se pe o vastă experiență de mai mult de un deceniu de proiecte eLearning pentru Comisia Europeană, SIMAVI va dezvolta o aplicație de Realitate Virtuală pentru instruirea membrilor echipajului. Echipați cu căști Oculus Quest, utilizatorii VR vor avea posibilitatea de a practica în siguranță diverse scenarii legate de siguranță.

Vizitatorii BSDA din acest an vor avea posibilitatea să urmărească un demo din acest tip de training revoluționar, folosind echipamente VR și AR.

Cea de-a opta ediție a evenimentului, care are loc în perioada 18 – 20 mai 2022 la Complexul ROMAERO Băneasa, este organizată de TNT Production România cu sprijinul MApN, MAI și al Ambasadei S.U.A la București.