SIMAVI a fost gazda echipei de proiect MES-CoBraD la București

4
(2)

Primul an din proiectul MES-CoBraD a fost marcat de o întâlnire la București. După mai bine de un an și jumătate, partenerii de proiect s-au întâlnit față în față pentru a discuta despre proiect.
Principalul obiectiv al MES-CoBraD este îmbunătățirea preciziei diagnostice și a rezultatelor terapeutice la persoanele cu tulburări cerebrale complexe (CoBraD): tulburări neurocognitive (demență), somn și convulsii (epilepsie). În acest scop, folosim date din mai multe surse clinice și de consum, prin protocoale cuprinzătoare, eficiente din punct de vedere al costurilor și rapide.
Proiectul european de cercetare și inovare reunește experți recunoscuți la nivel internațional în medicină, inginerie, informatică, sănătate socială, drept, marketing și comunicare din întreaga Europă, un cadru nou și orientat spre cerere, axat pe îmbunătățirea calității vieții pacienților. Această puternică echipă de specialiști combină informațiile clinice și cercetarea științifică în CoBraD cu inovația tehnică în platforme sigure de partajare a datelor, algoritmi de inteligență artificială și sisteme expert de precizie și îngrijire personalizată.
În București, partenerii și-au împărtășit progresele și experiențele de până acum, au trecut în revistă aspectele tehnice ale acestui proiect promițător și solicitant și au stabilit cursul pentru cel de-al doilea an al proiectului care urmează.
Tema principală a întâlnirii de luna trecută a fost importanța achiziției prospective de date din lumea reală și stadiul progresului științific al proiectului. În acest sens, partenerii științifici vor participa și la un workshop, în care toate grupurile de lucru științifice își vor prezenta lucrările și progresul de până acum.
Pe măsură ce echipa trece în următoarea fază a proiectului, platforma MES-CoBraD va intra în implementare. Aceasta înseamnă că anul viitor vor putea anunța modul în care utilizarea platformei va afecta diagnosticul și tratamentul tulburărilor cerebrale complexe.
Dr Christos Ntanos, coordonatorul MES-CoBraD din partea Decision Support Systems Laboratory, Universitatea Națională Tehnică din Atena, a spus, referitor la progresul celei de a doua întâlniri de proiect:
„Pe măsură ce proiectul MES-CoBraD intră în al doilea an, ne afirmăm trecerea de la teorie și planificare la implementare și practică. Privim cu entuziasm munca pe care o avem înaintea noastră și vom face eforturi pentru rezultate tangibile preliminare semnificative pentru toate obiectivele pe care ne-am propus să le atingem.”
Dr Elissaios Karageorgiou, Coordonatorul științific al proiectului nostru de la Institutul Neurologic din Atena, a comentat și el despre ce aduce întâlnirea în curs de desfășurare a proiectului:
„Progres constant prezentat între parteneri la a doua întâlnire și discuții constructive purtate în accelerarea atingerii obiectivelor și abordarea întrebărilor și obstacolelor.”
Laurențiu Dragomir, PM al echipei SIMAVI din cadrul proiectului MES-CoBraD, a spus că „Obiectivul nostru principal este să îmbunătățim calitatea vieții pacienților, a familiilor lor și a societății în general. Iar implementarea platformei, care este responsabilitatea noastră, va fi un pas decisiv către acest obiectiv.”
În calitate de furnizor principal de tehnologie, SIMAVI va fi implicat în toate etapele proiectului: analiza cerințelor utilizatorilor, proiectare, dezvoltare, testare, implementare, integrare, instruirea utilizatorilor finali și asistență tehnică. SIMAVI își va oferi expertiza dovedită în integrare și dezvoltare de soluții bazate pe AI eHealth pentru monitorizarea pacientului.
Consorțiul
Universitatea Națională Tehnică din Atena, Grecia, Software Imagination & Vision (SIMAVI) (România), Institutul Neurologic din Atena (Grecia), Fundația privată Institutul de Cercetare a Spitalului Santa Creu și Sant Pau (IR-HSCSP), VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL (Belgia), UPPSALA UNIVERSITY (Suedia), Clalit Health Services- Rabin Medical Center Cognitive Neurology and Epilepsy Clinics (Israel), King’s College din Londra (Marea Britanie), HOLISTIC PC (Grecia), STICHTING LIBER (Olanda), Engineering – Ingegneria Informatica S.p.A. (Italia), MICHOPOULOS I. & CH. G.P. (Grecia), Universitatea din Edinburgh (Regatul Unit), CyberEthics Lab (Italia).
Proiectul MES-CoBraD a primit finanțare de la Programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în temeiul acordului de subvenționare nr. 965422.
Pentru mai multe informații:
https://www.mes-cobrad.eu/about
https://www.facebook.com/mescobrad/
https://twitter.com/MESCoBraD
https://www.linkedin.com/company/mes-cobrad/

Cat de util v-a fost acest articol?

Click pe o stea sa ii dati o nota!

Nota medie 4 / 5. Numar voturi: 2

Nu sunt voturi pana acum. Va rugam sa fiti Dvs. prima persoana care isi exprima opinia.

Related Post